Duurzaamheid

Restaurant Gember & Duurzaamheid

Restaurant Gember levert een actieve bijdrage aan duurzaamheid. Hierbij concentreren wij ons niet alleen op het milieu, energie en CO2 uitstoot, maar op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in een brede context.

Wij onderscheiden een aantal aandachtspunten binnen het MVO beleid, te weten: Food & Beverage, productie en afval, personeel en partners. Voor die aandachtsgebieden zijn de nodige maatregelen geïmplementeerd en acties ondernomen.

Dit is echter een continu proces en wordt steeds verder uitgebreid.

Een duurzaam menu

Restaurant Gember staat voor een eerlijk en smaakvol culinair product. Hierbij maken gebruik van seizoens- en streekproducten, daar waar mogelijk, van biologische of fairtrade teelt. Gevestigd in hartje Den Haag werken wij graag met regionale leveranciers en partners. Producten van telers die met respect omgaan met de natuur en gezonde producten aanbieden.

Daarnaast kunnen we dagelijks verse producten inkopen en beperken we de transportbewegingen. Wij maken gebruik van eerlijke ingrediënten, zoals MSC vis, scharrel/ biologisch vlees en gevogelte, boerenkaas en biologisch brood.

Onze menukaart

Minimale verspilling

Bij de inkoop van goederen houden we rekening met de productiewijzen en afkomst van de producten. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met Filta Den Haag en wordt op milieuvriendelijke manier ons frituurvet op microbasis gefilterd en onze frituren worden professioneel schoongemaakt. Dit zorgt voor een milieubesparing door de levensduur van frituurolie tot 100% te verlenen en verminderen wij onze Carbon footprint.

Tevens werken wij met de producten van Instock. Zij verbinden horecabedrijven, zoals ons, met de overschotten en imperfecte producten uit de voedselkeren om zo voedselverspilling op de (menu)kaart te zetten. Zo hebben wij de afgelopen jaar al 1848 kilo eten van de verspilling gered in Restaurant Gember!

Goede doelen

Wij werken wij met koekjes van de Koekfabriek, ambachtelijk, vers en ovenheerlijk! Met liefde gemaakt door wel heel bijzondere koekenbakkers. In de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de Koekfabriek hebben ze een leuke werkplek, staan midden in de maatschappij en bakken de allerlekkerste koekjes!

WATER MADE BLUE 💦

Ook werken wij met onze eigen made blue watertap. Met MADE BLUE maken we ons eigen bronwater: gefilterd, gekoeld, plat & bruisend en direct vanaf de waterleiding. Dat is lekkerder, makkelijker en mooier. Met een enorme besparing in afval en CO2, dichtbij én ver weg! Alle liters die wij afnemen zet Made Blue namelijk om in 1.000 keer zoveel schoon drinkwater in een van hun waterprojecten in ontwikkelingslanden. Meer weten kijk dan eens op https://madeblue.org/

Made Blue logo